Mini-marathon en dressuur/vaardigheid

Zaterdag 22 juni 2019 organiseerde de evenementen-commissie een mini-marathon waar grootschalig aan deelgenomen werd.
Met name waren er veel Belgische collega's afgereisd die zeker voor een spannende strijd zorgden.
Het werd een hele mooie zonovergoten dag met mooie winnaars.
Voor de uitslagen hiervan, klik hier

Dan was er weer de dressuur en vaardigheidswedstrijd georganiseerd door het bestuur op zaterdag 6 juli 2019 bij Ruitersport de Kroo.
's Morgens werd er dressuur gereden in alle klassen en 's middags vaardigheid op de mooie arena van de Kroo.
Voor de uitslagen hiervan, klik hier

Beide wedstrijden was Rien Paardekooper van KiekNoe aanwezig om mooie foto's te maken die te vinden zijn op zijn website: www.kieknoe.nl


Zaterdag en zondag 23 en 24 februari 2019 werden de districtskampioenschappen dressuur verreden in Zwartewaal. Een aantal van onze leden maakten daar hun opwachting en deden dit niet onverdienstelijk. Bij de enkelspan paarden klasse B wist Nicole Verburg op haar eerste wedstrijd met Flynn meteen het reservekampioenschap op te eisen. Later die middag werd Brigitte de Bokx districtskampioen in de klasse M met haar Lieuwe. Ook op zondag lieten de leden van zich horen. Nadja Broos werd met haar pony Big boy districtskampioen in de klasse L en Renate Provoost en Quibus zetten hun zegetocht ook in 2019 voort met opnieuw een kampioenschap in de klasse M. 


NK SMW Klasse L/M

Zeven van onze leden zijn dit weekend afgereisd naar Gaasterland voor het NK SMW L/M.
Zij hebben daar mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn!

Nederlands Kampioen:
Enkelspan paard Klasse L Sanne Janssen
Enkelspan pony Klasse M Renate Provoost

Overige behaalde resultaten:
Wendy Boeckhout 4e plaats enkelspan pony klasse L
Chantal Vermerris 9e plaats enkelspan pony klasse M
Linda Janssen 4e plaats tweespan pony klasse M
Jan Leen Boot 11e plaats tweespan pony klasse M
Hans Goedhart 2e plaats vierspan paard klasse L/M


Vrijdag de 19e en zaterdag de 20e januari hebben een antal van onze leden gestreden op het districtskampioenschap marathon op de tiende editie van indoor Houten. En met succes! Pieter Karelse, Maaike Hannewijk en Bruno Taverniers mogen zich districtskampioen noemen en behaalden een startbewijs voor de Strijd der Districten op 3 februari in Nijkerk. Chantal Vermerris werd reservekampioen en ook zij mag verschijnen op de "strijd". Lou Willemse zette eveneens een mooie prestatie neer, wat ook hem een ticket voor Nijkerk opleverde. Van harte gefeliciteerd allemaal!


Afgelopen zaterdag vond de Hippiade plaats in Nijkerkerveen. Twee van onze leden wisten hierbij de titel van Nederlands Kampioen in de wacht te slepen. De dertienjarige Renate Provoost reed twee mooie proeven met haar pony Quibus en werd Kampioen in de klasse L pony's. Gezien het aantal deelnemers (20) een hele knappe prestatie!

Heidi te Poele kreeg het erelint omgehangen in de klasse Z dressuur 2 span. En zeker ook vermeldenswaardig is Leon van der Wekken die met Eline reservekampioen werd in de klasse M enkelspan. Gefeliciteerd met jullie prachtige prestaties!!!   


Zaterdag 26 augustus zijn de districtskampioenschappen gereden in Middenbeemster. Een aantal van onze leden heeft er zeer goed gepresteerd en we zijn weer een paar (reserve-)kampioenen rijker:

- dressuur enkelspan pony, klasse L: Renate Provoost (kampioen)

- dresuur enkelspan paard, klasse M: Leon van der Wekken (kampioen)

- dressuur tweespan pony's, klassen L, M, Z: Heidi te Poele (reservekampioen)

- vaardigheid enkelspan pony, klasse L: Renate Provoost (reservekampioen)

Iedereen gefeliciteerd met het behaalde resultaat! 


Zaterdag 30 september vieren we ons 20 jarig jubileum met een feestavond! We beginnen met een demonstratie garnalenvissen op het strand met trekpaarden en daarna gaan we gezellig barbecuen. En natuurlijk wordt er voor muziek gezorgd! Als het goed is heeft ieder lid een mail gehad mbt deze avond. Zo niet, neem dan even contact op met Willeke Goudzwaard. We hopen velen van jullie te mogen ontvangen!


 

GOUD VOOR NADJA BROOS EN LEON VAN DER WEKKEN, LINDA JANSSEN VEROVERT ZILVER

 

Ermelo, 20 augustus 2016

 

Op de Hippiade Mennen heeft een aantal Zeeuwse menners goede zaken gedaan. In totaal verschenen tien menners afkomstig uit alle Zeeuwse eilanden aan de start op dit grootse Nederlandse kampioenschap. Nadja Broos wist met haar pony Loeverhof Nymph een gouden medaille te bemachtigen in de dressuur klasse M enkelspan pony . Dit nadat ze eerder dit seizoen ook al districtskampioen dressuur en vaardigheid werd. Even later reed Leon van der Wekken met zijn eigen gefokte merrie Eline twee ijzersterke proeven en schreef daarmee het kampioenschap dressuur klasse L op zijn naam. Linda Janssen, die ook regerend districtskampioen samengesteld mennen is, ging door met haar zegetocht en reed haar pony’s Daan en Gijs naar het zilver in de gecombineerde klasse tweespan pony L, Z , ZZ  dressuur.

 Na een afgelast districtskampioenschap dressuur en vaardigheid in Maasdijk mocht de delegatie van de ZMV een week later toch op komen draven op de mooie terreinen in het Haarlemmermeerse Bos. Alle deelnemende leden gingen met een startbewijs voor de hippiade naar huis! Onder deze mensen waren ook een aantal kampioenen en reservekampioenen.

 

In de dressuur wisten Nadja Broos (klasse M enkelspan pony) en Wendy Boeckhout (klasse L enkelspan pony) een kampioenslint binnen te halen. Linda Janssen (alle klassen tweespan pony) Leon van der Wekken (klasse L enkelspan paard) en Brigitte de Bokx (klasse B enkelspan paard) konden het reservekampioenschap opeisen.

 

Ook in de vaardigheid werden er goede resultaten geboekt. Nadja Broos (klasse Z enkelspan pony) en Leon van der Wekken (klasse L enkelspan paard) bereikten beide de hoogste podiumplek en een reservekampioenschap was er voor Danielle Weststrate (klasse ZZ enkelspan pony). Al met al zeer goede resultaten waar we als vereniging trots op mogen zijn! 

 

Op het districtskampioenschap te Blaricum op 3 en 4 juni heeft de Zeeuwsche Menvereniging weer goede zaken gedaan! Siebren Eversdijk, Linda Janssen en Willeke Goudzwaard namen in hun klasse het kampioenslint naar huis en verzekerden zich daarmee van een startbewijs op de NK samengesteld mennen. Maaike Hannewijk presteerde ook prima en mag zich een heel jaar reservekampioen noemen. Gefeliciteerd allemaal met deze mooie prestaties!

 

Beste leden,

24 Maart zijn enkele bestuursleden van de ZMV naar de Algemene Ledenvergadering van Mendistrict West gegaan in Lexmond.
Enkele mededelingen die voor jullie wellicht van toepassing zijn staan hieronder vermeld.

-het districtskampioenschap dressuur en vaardigheid in Maasdijk zal op 2 juli a.s. plaats vinden ipv. 9 juli
-3 en 4 juni wordt het districtskampioenschap klasse 1/2/3 te Blaricum
-de nieuwe proeven zijn via een app te downloaden en het nieuwe proevenboekje is te koop
-tussen 5 en 11 april is er GEEN toegang tot "Mijn KNHS" ivm. werkzaamheden


 

Beste menners,

Hierbij nodigen we u uit voor de mini marathon op zaterdag 7 mei bij manege de Eendracht te Vrouwenpolder. Deze zal bestaan uit een kegelparcours met 2 losse hindernissen in de arena. (Geen vaste hindernissen). Er is ook een rubriek voor de jeugd. We zien jullie inschrijvingen graag tegemoet! Voor degenen die ons willen komen helpen vrijwilligers zijn natuurlijk van harte welkom! Opgeven kan tot 28 april via Mijn KNHS of mailen naar wedstrijdzmv@gmail.com.

Met vriendelijke groet,Evenementencommissie Zeeuwsche menvereniging
Danielle, Tatjana en Maaike


  Op het indoor districtskampioenschap dressuur te Barsingerhorn hebben de twee deelnemers van de ZMV het uitstekend gedaan!

Zowel Perry Boogaard (Z-dressuur) als Wendy Boeckhout (L-dressuur) eisten in hun rubriek de eerste plek en dus het kampioenschap op.
Beide gefeliciteerd!
    


 23 Januari jl. is Lou Willemse districtskampioen indoor mini-marathon geworden en op 31 januari werd hij de winnaar van de rubriek enkelspan paard tijdens
de Strijd der Districten!
Lou, van harte gefeliciteerd met deze prestaties!

 

 

 


 22 augustus heeft de afvaardiging van de ZMV goed zijn best gedaan op de Hippiade te Ermelo. Helaas werden er door onze leden geen kampioenslinten mee naar huis genomen. De beste prestatie was voor Perry Boogaard met Wonderboy die in de dressuur klasse M een vierde plaats mocht noteren en zodoende een lint mee naar huis mocht nemen.


 Op 18 en 19 juli werd op de Samengestelde wedstrijd van de SNMZ een districtskampioenschap verreden. Ook hier kon de ZMV enkele kampioenen en reservekampioenen noteren. In klasse 1 enkelspan paard was de titel voor Wim van de Velde. Willeke Goudzwaard werd kampioen in de klasse 2/3 enkelspan paard. Bij de dubbelspannen pony's was t Jan Leen Boot die zich kampioen mag noemen en het lint van reservekampioen klasse 1 pony was voor Guido Herwig. Gefeliciteerd allemaal!  


 Op de districtskampioenschappen Dressuur/ vaardigheid te Middenbeemster 11 juli jl. hebben onze leden weer van zich laten horen. Tattjana Duine werd in de rubriek enkelspan paard klasse B reservekampioen terwijl Willeke Goudzwaard het kampioenslint mee naar huis mocht nemen in de klasse L. Leon van der Wekken wist een 4e plaats te bemachtigen zodat ook hij een ticket voor de Hippiade binnen had. Perry Boogaard werd reservekampioen in de klasse M, terwijl Daniëlle Weststrate zich een jaar lang kampioen enkelspan pony klasse Z mag noemen.Nadja Broos en Jan Leen Boot wisten eveneens een startbewijs voor het Nederlands kampioenschap binnen te halen. 

Ook in de vaardigheid zijn er startbewijzen verdiend voor de Hippiade. Daniëlle Weststrate werd reservekampioen in de klasse Z, waar Nadja Broos een mooie derde plek binnenhaalde. Leon van der Wekken en Perry Boogaard werden beide vierde in hun klasse (resp. L en M). Ook Jan Leen Boot en Willeke Goudzwaard wisten een plek in Ermelo te bemachtigen. Al met al een mooie afvaardiging van de ZMV voor Ermelo!